Network Menu

Tidigare program under 2018 – Algarve

Här kan Du läsa om de program, vi haft tidigare i år.

Om Du klickar på bilderna, så får du upp dem ett större format.

Julmingel på Belmar den 11 november

Årets sista mingel i Portomos var  mycket välbesökt!  Lagos kören underhöll ett 40 tal Sweor med fina svenska julsånger!

Stämingen var på topp och det önskades God Jul 🎄och Gott Nytt År🎊🍾 Sweor emellan!  Vi ses den 8 januari på 2019 års första mingel !

foto och reportage Barbro Holgersson

_____________________________________________________________________________

 

Stadsvandring i Faro 2018

Stadsvandring i Faro den 3 och den 4 december

Faro eller Ossonoba som romarna kallade staden har en intressant historia med bosättningar så långt som 2500 år tillbaka. Det finns mycket att se och vår guide Carla Sousa berättade historia och visade oss de gamla stadskärnan innanför stadmurarna!

Vi var 35 Sweor på måndagen och 30 på tisdagen, som njöt av fantastiskt väder och en mycket intressant stadstur. Efter avslutad rundvandring begav vi oss till den trevliga restaurangen Vila Adentro. Där serverades vi glögg och pepparkakor före den utsökta lunchen. Julkänslan förstärktes genom att Carla berättade lite om hur portugiserna firar jul.

Huset där restaurangen är belägen har också en lång historia och ägaren berättade om detta samt visade oss en underjordisk tunnel och de vackra kakelplattorna och den gamla brunnen.

Vid pennan Gun Persson

Foto Barbro Holgersson, Britta Hesse och Gun Persson

Carla berättar

SWEA Golf den 27-28 november 2018, Morgado

SWEA golf i härligt väder på Morgado golfklubb i Algarve!

30 Sweor från hela kusten ställde upp i årets upplaga av SWEA golfen på Morgado golfklubb i västra Algarve, som gick av stapeln den 26-27 november, 2018. Vädret var fantastiskt, med strålande sol båda dagarna.

Fösta dagen började vi med en SWEA Scramble lagtävling på Morgado. Scramble är en trevlig spelform där alla kan vara med och bidra. Mycket tid hade lagts ned på att försöka fördela alla i något så när jämna bollar handicapsmässigt, men också med målsättningen att blanda bollarna så att man fick spela med människor som man normalt inte spelar med. Det verkar som alla var väldigt nöjda!

På kvällen samlades alla för välkomstdrink med prisutdelning innan middagen. De 4 bästa lagen (av 8) fick pris samt två individuella priser för närmast hål. Middagsbuffén var precis som förra året fantastiskt god med mycket gott att välja på.

Andra dagen spelade vi Individuell Poängbogey på den andra 18-hålsbanan Alamos, samt lagtävling med nya laguppställningar, där de två bästa resultaten i bollen räknades. Det var en magiskt vacker morgon!

SWEA golfen avslutades med prisutdelning på klubbhusets stora terrass i solsken. Många fina priser, individuella- och lagprestationer, delades ut och stämningen var hög. Många ser redan fram emot nästa års SWEA golf.

Vid pennan: Barbro Holgerson

Bilder: Bibi Mangs, Charlotte Bengtsson

 

HLR Utbildning

HLR utbildning i Lagos – 7/11, 14/11 och den 21/11

25 Sweor med respektive har nu genomgått HLR utbildning i Lagos! Det var en mycket uppskattad aktivitet och vi kommer att försöka anordna fler kurser.

Utbildningen utfördes i Bombeiros Lokaler i Lagos!

Instruktörer var Sweorna:

Annica Philipsson, Elisabeth Hvarfven, Anne Nygren och Margaret Samuelsson

Med rätt kunskaper kan ni rädda en medmänniska som fått ett hjärtstopp!

Ett hjärtstopp kan hända var som helst. En av dem kan vara din familjemedlem, vän eller granne.

Idag vet vi att chansen att överleva ett hjärtstopp ökar med 2-3 gånger om hjärt- lungräddning börjar i tid.

Utbildningen baserades på riktlinjer från Svenska HLR-rådet för hjärt- lungräddning.

Svampresa till Belmonte

Svampresan till Belmonte den 13-15 november, en favorit i repris!

 

 

 

Denna gång var det Britta Ternheim och Cecilia Vieweg från programgruppen tillsammans med vår guide Isabel Höckert som planerat innehållet i denna mycket uppskattade resa. Vår duktiga busschaufför, Armenio rattade bussen tryggt och säkert fram och åter. Vi som deltog var 29 st Sweor, varav 4 st från Algarve.

Resan gick mot Belmonte via Idanha-a-Nova där vi serverades traditionell portugisisk lunch på restaurang Nossa Senhora de Almartão. Ett kort besök gjordes i kapellet med samma namn som ligger intill restaurangen.

Under bussresan gav Isabel oss många intressanta fakta om Portugals historia samt de platser vi passerade och besökte. Britta och Cecilia hade knåpat ihop en mycket bra frågesport som handlade om Portugal, dåtids- och nutidsfrågor inom historia, vin, mat mm allt i en härlig blandning. Frågesporten höll aktiviteten igång under stora delar av bussresan.

Vi bodde på vackra Pousada Convento de Belmonte, ett medeltida kloster som idag är ombyggt till ett charmerande boutiquehotell. Läget på Esperancabergens sluttning ger en fantastisk utsikt över Estrelabergens naturreservat. Vi var 29 glada Sweor som checkade in, vilket fyllde hela Pousadan som vi fick ha helt för oss själva. Chef Valdir Lubave samt hans personal såg till att vi fick avnjuta fantastiska gourmetmåltider.

Resans höjdpunkt var svampplockning med Chef Valdir. Samtliga deltagare, även hotelldirektören som anslöt till vårt sällskap, utrustades med ”svampletarpinne”. Sedan bar det av ut i pinjeskogen för att spana efter svamp. Vi lärde oss snabbt att pinnen skulle användas för att lyfta undan pinjebarren, för där under fanns svamparna. Till vår förtjusning så fyllde vi samtliga korgar till bredden. Vi hittade smörsoppar, blodriskor, röksvampar mm. Hemkomna med vår stora svampskörd så välkomnades vi in i köket för att skölja och rensa en del svamp. Sedan fick vi se på när Chef Valdir tillagade tre olika svamprätter som vi dessutom fick avnjuta.

 

På hemvägen styrde vi först mot byn Monsanto, en by som omnämns som den mest portugisiska i hela landet. Byn är byggd helt av granitsten, de pyttesmå husen är uppbyggda kring stora stenblock och gatorna är slingrande och trånga. Högst upp återfinns resterna av tempelriddarnas borg. Utsikten är magisk och man ser ut över vidsträckta vidder, ända till Spanien.

 

Vi gjorde ett lunchstop i Castelo Branco på restaurang Kalifa, där vi bjöds på ännu en traditionsenlig portugisisk lunch. På hemvägen utmanade Berit Johansson oss på ett klurig frågequiz om fåglar, väldigt uppskattat och roligt.

Jättenöjda och glada anlände vi med bussen till Estoril/Cascais vid 18-tiden.

Ett stort tack till våra reseledare Isabel, Britta och Cecilia som sett till att vi haft underbara dagar fyllda med aktiviteter, trevlig samvaro och en massa god mat.

Vid pennan: Ylva

 

_______________________________________________________________________________________________________

 

Mingel på Belmar med japanskt tema

Rekordmånga (44) Sweor kom till SWEAs mingel på Belmar den 13 november, där Swean Agnes Dahlberg berättade om och visade kimonos, obi (breda skärpet till kimonon), samt visade på nya användningsområden för dessa.  

Agnes berättade om stil, användning och tillverkning av kimonon, den traditionella klädedräkten för kvinnor i Japan. Traditionellt är kimonon gjord av ett enda tygstycke (ca 36 cm bred och 11,5 m långt), som delas i fyra huvudremsor.  

Formaliteten på kimonon bestäms av tyget, där mönster och motiv bl.a. speglar bärarens status och identitet. Färger kan också ha en stark metaforisk och kulturell betydelse, där t.ex. rött är en av de mest populära färger för att framhäva unga kvinnors charm.  

Agnes berättade även om en mer modern användning av kimonos, t.ex. som kavaj eller rock samt om nyanvändning i form av väskor, dekorationskuddar, mm gjorda av obi tyg.  

Tack Agnes för mycket intressant information och att vi fick möjlighet att se dina vackra kimonos, obier samt lite väskor och kuddar. Det var mycket uppskattat!

Vid pennan: Barbro H

___________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Golf på Penina 12 november 2018

Vi var 11 tappra och taggade golfare som träffades vid 11-tiden på Penina för att spela SWEA golf för oss som tycker golf är jättekul, men inte är ”låghandikappare” ännu 🙂

Vi spelade 9 hål och kände oss alla som vinnare för dagen. Det blev många både långa, korta, raka och sneda slag men också många glada skratt, för vi tycker ju verkligen att det är så kul! 

 Efter avslutat spel samlades vi i restaurangen för lunch och prisutdelning.

Gun, som tyvärr inte kunde vara med och spela, hade ordnat och fixat med den här dagen och lämnat ett fint kit med priser, diplom och klistermärken som blev väldigt uppskattat!

Vid pennan: Katarina

_______________________________________________________________________________________________________

 

SWEA mingel Belmar

Mingelträff den 9 oktober på Belmar

Trevligt Belmar-mingel! 24 Sweor, mycket skratt, intressanta diskussioner, råd och information.
Fisklexikon delades ut till alla, så från med idag vet vi vilka fiskar vi äter!
Barbro och undertecknad berättade om den fantastiska kvällen, då vi hade äran, att överlämna en donation till Glada Hudik på € 2000 från SWEA Portugal.
Vi berättade om kommande program såsom vandring, golf  och stadspromenad i Faro.
Vi informerade också om att HLR utbildning kommer att starta upp i Lagos den 7 november. Vi kommer att hålla till på brandstationen i Lagos och det är utbildade Sweor som kommer att leda utbildningen.
Inbjudan kommer att skickas ut inom kort.
Kul att vi var så många som dök upp på minglet, en del promenerade, andra körde bil och en SWEA kom på en härligt röd vespa. Friska tag!
Vid pennan// Gun

 

SWEA kickoff på Maria Nova Hotel i Tavira

 

Ambassadör Helena Pilsas-Ahlén från Lissabon inledde vår kick off i Tavira

 

 

Sweor från väst

Sweor från mellersta Algarve

 

Sweor från öst till väst

83 Sweor samlades på takterrassen på Maria Nova där det serverades bubbel och trevlig samvaro.
Gäst på vår kick off var ingen mindre än vår ambassadör Helena Pilsas-Ahlén från Lissabon.
Helenas medarbetare på ambassaden var också representerade och vi möjlighet att prata med de olika befattningshavarna under lunchen, vilket var både intressant och lärorikt.
Helena berättade entusiastiskt om sitt arbete på ambassaden och vilket roligt arbete hon har!
Mycket intressant!

Vi hade även vår honorärkonsul Rui Horta från Tavira på besök och han berättade också lite om sig själv och sitt uppdrag!  2018 har varit ett år med mycket aktiviteter bl a i samband med det svenska valet i september.
Efter mingel och föredrag drog vi oss ner till matsalen. Vi blev serverades en magnifik buffé lika vacker som god!

 

Underhållning bjöds även av Håkan Svenner, Taviras egen körledare och trubadur

Håkan Svenner


Ljudnivån var hög och stämningen på topp!

Innan ambassadören och ambassadpersonalen lämnade Maria Nova Hotel passade vi på att föreviga detta trevliga besök med foto.

Styrgruppen och Helena

Vid pennan// Gun Persson

Donation till Glada Hudik – Amfiteatern i Castro Marin

GLADA HUDIK TEATERN PÅ BESÖK

Överlämnande av SWEA – donationen till Glada Hudik

Årets SWEA Portugals lokala donation på 2000 Euro har tilldelats Glada Hudik Teaterns Projekt i Monte Gordo på Algarve kusten.

Sedan några år har Glada Hudikteatern ett projekt som riktar sig till svenska ungdomar som har en utvecklingsstörning och som har ett stort intresse för eller i någon form ägnar sig åt teater, dans och/eller sång. I år var det ett drygt 60-tal ungdomar från Sollefteå i norr till Ystad i söder, och totalt ca 200 personer med ledare och anhöriga som deltog. Svenska musiker och koreografer tränar med ungdomarna och resultatet är en föreställning som är öppen för alla att se på den anrika amfiteatern i Castro Marim.

Den 3:e oktober fick vi, ett 30-tal Sweor, uppleva en fartfylld föreställning som utstrålade både energi och mycket glädje. I samband med föreställningen delades donationen ut av några av SWEA Portugals styrelsemedlemmar i form av en symbolisk check.

 

 

Tack för oss, säger Glada Hudik

Vi fick också tillfälle att lyssna till Pär Johansson, Glada Hudikteaterns ledare och initiativtagare. Pärs föredragning gav oss många tankeväckande och härliga berättelser från hans och teaterns arbete. Förutom målsättningen och aktiviteterna här i Algarve och projektets betydelse för deltagarna så berättade han om ICA-reklamen och Jerry, om föreställningarna i Globen, Lingonfilmen och vilken positiva påverkan det fått för teatern och dess deltagare. Förutom arbetet i Sverige så har även man börjat sprida sina erfarenheter och kunskaper till andra länder. I Sverige kan vi se fram emot flera nya projekt bl a  en ny Lingonfilm. Vi fick också en bok med titeln Normalstörd som Pär skrivit.

 

 

 

Pär Johansson berättar om teater- gruppen Glada Hudik

Lite bakgrund:

En av grundpelarna i Sverige är att ge alla människor en chans oberoende av var och ens förutsättningar och bakgrund. Detta är ett av Sveriges särdrag i förhållande till de flesta andra länder, dvs den svenska satsningen på att ge alla en chans oavsett kapacitet samt en möjlighet till personlig utveckling.

SWEA Portugals medlemmar ser Glada Hudik projektet som en möjlighet att även i Portugal kunna sprida denna svenska anda om att ”alla kan” och projektet står därför oss medlemmar varmt om hjärtat.

Glada Hudikteatern är en 20 år gammal teatergrupp, ursprungligen från Hudiksvall ,som startades av Pär Johansson som fortfarande är dess ledare. Vill Du veta mer om Glada Hudikteatern gå till https://www.gladahudikteatern.se

Mer om SWEAs donationer https://donationer.sweaarkiv.org/2016/valkommen-donation-webbplats/

// Vid pennan Barbro Falke-Almgren och Gun Persson

 

 

En del av teatergruppen

Tankar:
Glada Hudik Teatern är mer än en teater. Man tror på att olikheter utvecklar samhället och att möten är grunden till integration. Samhällen som tillåter olikheter och tar vara på alla resurser når längst.
Föreställningen vi bjöds på i samband med överlämnandet av donationen,  var helt klart värde- och känsloskapande! Mycket vilja, mycket kämparanda, många skådespelare och massor av glädje! Jag är oerhört stolt att vara Swea och att SWEA Portugals donation 2018 just gick till Glada Hudik. Jag är också mycket glad över att jag fick glädjen att se Glada Hudiks fantastiska föreställning och uppleva deras engagemang! Tack och åter tack för att sådant här finns   // Vid pennan Gun

 

 

 

Stämningsfull föreställning

 ____________________________________________________________________________________________

 

Prova på Croquet den 20 september

SWEA är en fantastisk organisation – från ”trädgårdskrocket” på gräsmattan hemma vid huset till vackra Bela Romao Croquet Club utanför Tavira.             
Kicki och Barbro FA hade regel- och spelgenomgång därefter delades vi upp i lag och spelet kunde börja! Inte helt lätt att komma igenom hindren, men roligt var det! Må bästa SWEA vinna!
28 vitklädda glada Sweor i vacker miljö och fantastiskt väder. Sol från en klarblå himmel med en svag uppfrískande vind från havet!
Trevlig samvaro i fantstisk miljö och god mat.
Ännu ett SWEA-möte med mycket energi och glädje😀
Vid pennan Gun Persson
______________________________________________________________________________

Mingel – SWEA Algarve

Härligt att SWEA hösten är på gång!

Den 4 september var det fika på IKEA, den 11 september var det premiär för SWEA mingel i Tavira och samma datum var det dags för mingel på Belmar, Portomos.

Vårt mingel på Belmar var ytterst välbesökt! 42 Sweor kom och minglade och stämningen var på topp!
Betty Anne Mörelius, vår SWEA Art representant, berättade om sig själv och hur hon från bildlärare blivit en erkänd konstnär! Betty Anne flyttade från till i april i år och startade upp B.A.M Gallery i Albufeira! Galleriet verkar både som ateljé och utställningslokal för hennes egna alster, men även andra konstnärer ställer ut på galleriet. Keramik, Textil Art, Stenskulpturer och Bronsskulpturer (av SWEA-medlemmen Helena Björnberg).

Högt i tak och massor av energi och glädje även denna gång på Belmar!

Ses snart igen på andra SWEA aktiviteter!

Glöm inte anmäla dig till vår Kick Off den 8 oktober i Tavira där vi kommer att gästas av Helena Pilsas Ahlin,  Sveriges Ambassadör i Portugal!

Vid pennan/ Gun Persson

 

_______________________________________________________________________________

SWEA Golf på Penina den 17 maj

Den 17 maj samlades 29 Sweor på Penina Golfklubb för vårens golftävling! Denna gång anordnades en 9-hålsrunda för 11 ”nybörjare” och en 18-hålsrunda för 18 ”proffs”!

Det blev en fantastisk golfdag i solens tecken och som vanligt blev det en utmaningens dag! Några fantastiska slag, några lite sämre slag, någon liten ”halvkatastrof” dock var helheten, som vanligt i SWEA sammanhang, väldigt trevlig!

Efter avslutade tävlingsrundor åt vi en gemensam lunch och naturligtvis korades vinnare och priser samt diplom delades ut under glada former!

Sammanfattningsvis var detta fantastisk golfdag tillsammans med trevliga och duktiga Golf- Sweor på Penina!🍾🏌

Vid pennan Gun Persson

____________________________________________________________________________________

 

Trädgårdsaktivitet i Algarve den 10 maj 2018

Den 10 maj var vi 34 Sweor som hade glädjen att lyssna på en ytterst engagerad trädgårdsdesigner.

Marilyn berättade med inlevelse om sitt arbete som trädgårdsdesigner och om vilka växter som trivs i Algarve ! Efter trevlig föreläsning och lunch begav vi oss till en fantastisk trädgård där vi fick njuta av underbart vackra växter i otroligt fin miljö och strålande väder. När vi åkte hem efter denna trevliga trädgårdsdag, tror jag att vi alla var ytterst inspirerade att investera i nya plantor och fixa till i våra trädgårdar/balkonger/terrasser!

Kul att så många Sweor tog sig tid att komma på dagens möte! Tack!
Trevliga samtal, nya och gamla Sweor utbytte erfarenheter och hade möjlighet lära känna varandra. Detta är SWEA!

Vid pennan Gun Persson

Hästshow på Real Picadeiros i Pera den 27 april

 

Hästshow på Real Picardeiros i Pêra blev ett härligt SWEA -möte!


Totalt var vi 92 stycken, som beskådade en fantastisk riduppvisning med vackra Lusitano hästar!
Vilket samspel mellan ryttare och häst, mycket imponerande! Vi fick uppleva övningar som piaff, passage, levade och capriole. Strålande!
Efter showen var det härligt att komma in i den vackert dukade festsalen för lite mat och dryck. Stämningen var på topp och maten från den uppdukade buffén lät sig väl smaka.
Vi hann också med lite dans och mingel innan kvällen övergick till natt!

Vid pennan Gun Persson

________________________________________________________________________________

SWEA mingel Belmar den 24 april

18 härliga Sweor träffades på mingel idag! Sommarvarmt ute och humöret på topp! Energin flödade och glädjen var stor!
Namnskyltar delades ut och nya beställdes,  förväntningar på fredagens hästshow ventilerades, 97 anmälda vilket är till stor glädje för oss alla!

Naturligtvis pratade vi även om våra kommande programpunkter såsom:
Den 10 maj är det trädgårdsaktivitet
Den 17 maj är det 9 alternativt 18-håls golftävling på Penina, 
Den 6 juni är det firande av i 6 juni i konstens tecken i Albufeira på BAM gallery

Vid pennan Gun Persson

Föredrag av Kerstin Lannér – Skola för flickor i Kenya

Den 18 april träffades 34 glada Sweor på restaurang Diplomatico i Quarteira för att under en timme lyssna till Kerstin Lanners föredrag om flickskolan i Kenya, Masai Mara, som utbildar unga kvinnliga ledare. Skolan startades 201 7 på svenskt initiativ och hyser idag 48 elever. På skolan arbetar en vaktmastare, fyra lärarae (huvudsakligen masaier) och en husmor. All utbildning o skolmaterial ar gratis och rekryteringsprocessen av urvalet av elever är mycket rigorös. Skolans syfte är att påvisa att med utbildning kan vem som helst komma långt med sina drömmar/framtidsutsikter oavsett sin bakgrund. Vi fick följa elevernas vardag och se fantastiska bilder!!  Ett mycket uppskattat föredrag där vi kunde se ett mycket inspirerande, drivande och entusiasmerande engagemang för skolan. Vi fick även ta del av Kristina Perssons berättelse om sina  erfarenheter från Afrika och om sin familjs  beslut om att gå med och stötta skolan. Efter fördraget avnjöt alla en mycket god  trerätterslunch!
Vid pennan Marie-Louise Dagrup-Strand
För mer info gå gärna in på www.maragirlsleadership.org

SWEA mingel den 10 april

56 Sweor trotsade väder och vind och kom till gårdagens mingel på Belmar.

SWEA i Algarve hade glädjen att ha Marie Ahlberg, vår nya ordförande i SWEA Portugal, på besök!

Marie berättade på ett mycket engagerat sätt om sig själv och om vår fantastiska organisation – SWEA!

Det var intressant höra Marie berätta om sina år som medlem och ordförande i SWEA Barcelona.  Marie berättade också om betydelsen av att SWEA är internationellt och vilken förmån vi Sweor har genom att ingå i ett stort nätverk världen runt. Kontakter mellan länder knyts och man kan alltid erhålla information om ett annat land via SWEA. Tänk vilket nätverk SWEA står för!

Många nya kontakter knöts och det spreds mycket energi och glädje på minglet igår – högt i tak och många fantastiska samtal!

Vid pennan Gun Persson

________________________________________________________________________________________

 

Föredrag av Christina Walhström den 14 mars

Lunchen med entreprenören Christina Wahlström som startat Mama Mia blev en fantastisk berättelse om en resa som startades för ca trettio år sedan. Att samla all kunskap kring förlossningsvård på kvinnors egna villkor har inneburit en revolution för många mödrar. För ca tio år sedan startades aven hälsovårdsmottagningar med specialister i egen regi. Ett kompendium om Mama Mias ”resa” har skickats ut till deltagarna som även fick möjlighet att köpa Wahlströms bok.
28 Sweor deltog aktivt under en timmes föreläsning blandat med en hel del frågor.
Ett mycket uppskattat föredrag som fortsatte med en trerätters lunch på den franska restaurangen Chez Malice!
_______________________________________________________________________________

Prova på golf i Algarve den 19 mars

Prova på golf
Kraftig vind och regnskurar är inte det vårväder man önskar sig ! Det hindrade dock inte 10 golfsugna Sweor att komma till vårt golfevent på Benamor GC utanför Tavira den 19 mars.
Under ledning av PGA PRO Ted Hagelborg fick vi under 6 timmar introduktion i ” världens lättaste bollsport”. Bollen ligger ju still och du bestämmer själv när det är dags att slå….
Ranchpass och puttingträning inledde dagen, sen en långlunch innan vi gick ut på banan och spelade tre hål.
Tack alla för en kul dag!
Kickie Hagelborg

Stadsvandring i Lagos 25 januari 2018

Guiden Carla Andrez de Aousa guidade 31 SWEA medlemmar i Lagos… lite av en favorit i repris!

Denna gång fick vi se Lagos i regn och blåst, men rundturen var trots det uppskattad! Vi besökte två av Lagos vackra kyrkor, Church of St Anthony och Church of Santa Maria där det fanns mycket att berätta!

Vår guide berättade därefter engagerat om staden i stort och från sina egna erfarenheter! Turen var fylld av glädje och charm trots alla paraplyer! Carla är fylld av kunskap och charm vilket gör det lätt att följa med!

I samband med lunchen berättade Armanda om turismen i Algarve och hur mycket den utökats samt att arbetstillfällena dubblats de senaste åren (IKEA bl a).  Armanda berättade också om att man mer och mer börjat fokusera på miljöfrågor i Algarve för att göra sin insats gällande klimatförändringar etc.

Vid pennan: Gun Persson

Här finns fler bilder!

__________________________________________________________________________________________