Network Menu

Tidigare program under 2019 – Algarve

Här kan Du läsa om de program, vi haft tidigare i år.

Om Du klickar på bilderna, så får du upp dem i ett större format.

SWEA Julmingel på Belmar den 10 december 2019

Årets sista mingel på Belmar! 👍🎅Vilken avslutning på ett fantastiskt SWEA år!😀
70 Sweor fick njuta av underbar körsång !

 

 

Lagoskören underhöll oss med sång och musik-Quiz🎶🎶! Fina priser delades ut till duktiga Sweor

 

 

Stort tack till er alla i kören, ni gjorde vårt mingel till en fest! Dagens mingel gav som vanligt energi och härliga samtal!

Vid pennan: Gun Persson

Foto;    Gun Persson

 

Kerstin Lannér berättar om en flickskola i Kenya, Masai Mara

 

 

Igår var vi 31 Sweor som hade förmånen att lyssna till den fortsatta berättelsen om flickskolan i Kenya, Masai Mara, som utbildar unga ledare. Masai Mara är en internatskola och flickorna åker enbart hem på loven. I utbildningen på skolan ingår även hel del hjälparbete i form av olika arbetsuppgifter och information till byskolor.

Kerstin Lannér är just hemkommen efter årligt besök på skolan Masai Mara och hon berättade och visade bilder från skolan. Elever på skolan har intervjuats om sin tid på skolan och berättade för oss, via länk, om vilken fantastisk möjlighet de fått och hur mycket detta betyder för framtiden – både för flickorna själv, men även för deras familjer….många positiva ringar på vattnet sprids i Kenya …

16 elever är klara med sin skolgång på Masai Mara och skall nu vidare till universitetet för att fortsätta sina studier och sprida kunskapen man redan erhållit till de mindre byskolorna. Läkare, lärare och tandläkare är yrken som nämndes av flickorna! Kunskap sprider kunskap!

 

Vid pennan Gun Persson

Foto Gun Persson

Stadsvandring i Loulé den 13 och 14 november

 

 

 

Saluhallen i Loule

 

Loulé vilken vacker stad!

Vi var 66 Sweor, som följde med på en guidad rundtur i Loulé´s gamla stadskärna!

Vår duktiga guide Carla Sousa tog med oss på en 1,5 timmes stadsvandring, där vi besökte den fantastiska saluhallen/marknaden där vi även fick möjlighet att provsmaka likör, fikonkakor samt fantastisk choklad – allt från närområdet.

Vi besökte också Jardim dos Amuados,

samt den gamla staden innanför murarna och en del välkända kyrkor mm. Allt detta under ledning av Carla!

 

 

Stadens skomakare visade gärna upp både sig själv och skorna……

 

Dagen avslutades med en fantastisk lunch i centrala Loulé!

 

Vid Pennan: Gun Persson

Foto: Gun Persson

 

 

1300 år av Portugals historia på en timme den 12 november

 

 

 

Den 12 november  var ett välbesökt ”mingel” på Belmar för SWEA i Algarve!

 

 

Vi var 70 st Sweor som lyssnade på Viveka Feder, som på ett lättsamt och trevligt sätt  berättade om ’1300 år av Portugals historia’ på en timme! Viveka kommer att hålla detta intressanta och trevliga föredrag vid fler SWEA tillfällen framåt våren 2020!

Efter föredraget minglades det och många frågor ventilerades och som vanligt var stämningen hög och vi fylldes av en stor portion energi

Vid Pennan Gun Persson

Bilder Gun Persson

SWEA resa till Alentejo den 10 oktober

Vi var 52 Sweor, som samlades i Albufeira i ’arla morgonstund’ och det var faktiskt lite småkallt så där på morgonkvisten!
Busschafför Mr Carlos anlände med vår inhyrda buss! Prick 08.00 ”rullade” en busslast med Sweor från Algarve mot Alentejo! Inom en minut var stämningen och energin på topp – ljudnivån, som alltid, härligt hög!
En liten fika intogs på vägen emot vårt första mål som var det tradtionella väveriet i Reguengos de Monsaraz där holländska grundaren, textilkonstnärinnan Mizette Nielsen berättade och visade runt! Vi beskådade fantastiska alster i underbara färger och fick även titta in i väveriet där ljudet av trampet och skytteln, som for genom varpen hördes. Flitens lampa lyste!
Efter väveriet gick färden vidare till Iberiska halvöns största keramikcentrum São Pedro do Corval med drygt 20 olika krukmakerier! Vi började med ett be,sök på Casa do Barro, ett fint litet museum med utställning. Sedan var det dax att titta runt i den lilla byn. Mycket vackert att titta på och keramikerna drejade för fullt i de små krukmakerierna och vi Sweor shoppade vackra skålar, tallrikar etc etc.
Nästa stopp var besök och fotografering av en stenåldersdös från 3 500 f kr
Efter studiebesök, shopping och kultur var det dags för lunch i Telheiro på Restaurant Sem Fim, fd olivoljepresseri! Lunchen smakade mycket bra och stämningen var på topp!
Efter lunch körde vi till den vackra byn Monsaraz, där vi beskådade den magiska utsikten och tittade in i olika små pittoreska butikerna – en del shopping blev det även här!
Ganska trötta och framförallt varma (34 grader i strålande solsken) var det underbart att gå hem till Gunilla Possenius, grundare av SWEA Lissabon 1991 och avsluta vår dag med ett glas kallt vin i trädgården till ett äkta alentejanskt hus med en enastående utsikt, där Gunilla med familj bott sedan 1990.
Efter en underbar stund i Gunillas trädgård var det dags att gå mot bussen för att åka söderut igen!
Under resan hem till Algarve berättade Viveka Feder om Portugal – skolan, löner, valets utgång, miljöfrågor, historia etc etc. Mycket intressant!
Vi gjorde ett litet kort stopp på hemresan för intag av lite frukt och söt god choklad! Efter ”fruktstunden” var vi snart i Albufeira och 52 glada Sweor skildes åt för att köra hem till respektive hemort!
Vid pennan Gun Persson
Foto Gun Persson, Charlotte Halling

Olivoljeprovning – Monterosa den 9 oktober

Härlig SWEA utflykt igen!
Dagens besök på Monterosa Oliveoil var mycket intressant ! En väldigt bra guide (Fabio) berättade det man behöver veta….från oliv till ljuvlig olja. Provningen var väldigt lärorik- vi luktade , smakade och diskuterade tre olika oljor. Fruktiga, beska eller peppriga var de olika kategorierna.
Efter provsmakning och shopping avnjöt vi en god lunch på Restaurant Antonio!

Vid Pennan Gun Persson

Foto Gun Persson, Britta Hesse

Mingel Belmar den 8 oktober

Ett 20-tal Sweor träffades på mingel på Belmar! Glad och trevlig stämning !

Höstens fortsatta program presenterades!

Quinta dos Vales – Kick off den 25 september

 

 

SWEA hösten startade idag, i strålande solsken, på den trevliga vingården Quinta dos Vales!

Vad kan bli bättre än kombinationen kultur, vin och solsken samt 64 glada Sweor på en Kick-Off? Inte mycket – stämningen var som vanligt på topp och det pratades sommarminnen och upplevelser tillsammans med vänner, barn, barnbarn Sverigemiddagen i Stockholm etc etc.

 

 

Före lunch hade vi möjlighet att beskåda Karl Heinz Stock´s annorlunda skulpturer, som var utplacerade omkring vingården. Fantastiska och annorlunda skapelser !

 

 

Lunchen serverades på Panorama Terrassen, där vi hade en fantastisk utsikt utöver vinstockarna!

Vi avnjöt en god buffé vid vackert dukade bord! Denna gång hade vi lotteriförsäljning och spänningen var olidlig när Britta drog de vinnande lotterna. Vi var många som drog vinstlotter…..själv hade jag turen och vann en trevlig snapshandduk…..ska bli kul att torka disk och sjunga samtidigt!

Mita och Maries besök på vår Kick-Off uppskattades! Vi fick bl a ta del av Mita och Maries långa erfarenhet av SWEA  och vad SWEA står för! Tack för ert besök!

Efter många timmars lunch och mycket skratt var det dax för uppbrott och vi tog farväl av varandra! Detta var en bra start på SWEA-hösten i Algarve! Härlig energi och stor glädjefaktor!

Vid pennan Gun Persson

Foto Gun Persson och Ann Jonson

 

 

SWEA Mingel på Belmar den 10 september –

Höstens första mingel på Belmar i Porto Da Mos! Mycket skratt och massor av engergi!  Vi var ett 40-tal Sweor som samlades på denna första höstmingel träff!

Längesedan vi sågs och mycket skulle diskuteras – sommarens upplevelser, väder, golf, barn, barnbarn och naturligtvis vår spännande SWEA höst som startar med Kick Off den 25 september på Quinta dos Vales vingård !

 

 

Vernissage SWEA Art den 18 maj på BAM Art Gallery i Albufeira

Vilka skapelser!

Fantastiska alster presenterades av 12 Sweor på SWEA Arts vernissage i Albufeira! Vilken färgprakt och vilken energi vi besökande bjöds på! Tänk så många talanger det finns inom SWEA!

Vernissagen var mycket välbesökt och uppskattad! Tack alla inblandade!

Härlig avslutning på SWEA aktiviteterna i Algarve våren 2019.

 

 

Fantastisk vernissage

 

Lena Önnesjös alster

 

Första utställningen för Linda

Annika Lundström visar vad man kan göra av en sänggavel

 

 

 

 

 

 

 

 

Skulptur Helena Björnberg

 

Eva och Betty

SWEA Golf på Penina Golfresort den 14 maj

Ännu en härlig SWEA-träff

SWEA golftävling 🇸🇪 den 14 maj gick av stapeln på Sir Henry Cotton Championship Course (18-hål bana) och Resort Course (9-hålsbana). Vi var 2 bollar på Resortbanan och 7 bollar på Championship course på Penina Golf Resort!
Naturligtvis är det en tävling, men det är också viktigt att komma ihåg att det inte bara är tävlingen i sig – utan att det är roligt att träffa nya och gamla Sweor i en avspänd och trevlig miljö!

Känslan från dagen var trevlig samvaro och att man hade kul på banan trots den otroliga värmen!
Under lunchen korades vinnarna och det delades ut lite priser. Några var inte med i vinnarbollarna, men hade tur i utlottningen istället!

 

 

 

 

Ettorna, tvåorna och treorna

Närmast pinn

 

Vid Pennan Gun Persson

SWEA Mingel på Belmar den 14 maj

Mingel på Belmar den 14 maj
Ett trettiotal Sweor träffades på Belmar en sista gång före sommaren!
Mycket prat och skratt i vanlig ordning! Höstens program presenterades och vi passade alla på att önska varandra en härlig sommar!

Vid Pennan Gun Persson

 

SWEA 40 firas den 10 maj på Hotel Faro

Vi var ett 40 tal Sweor från Algarvekusten i Portugal, som tillsammans avnjöt en underbar lunch och firade SWEA 40 år!

 

 

Vilken fest, vilken glädje, vilken stämning, vilket väder och vilken god mat!

 

 

 

 

En hälsning till Agneta

ALGARVE HÄLSAR TILL AGNETA

DU KUNDE JU INTE VETA

NU NÄR 40 ÅR HAR GÅTT

SÅ ROLIGT MED SWEA VI FÅTT

 

Vid pennan Gun Persson

Foto Gun Persson

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

SWEA vandring i konstens och poeternas tecken 7 och 8 maj

SWEA vandringen utgick ifrån konstnärs- och hippie byn Barâo de Sâo Joâo. Vi promenerade upp till frilufts reservatet utanför byn och följer “Poeternas stig” på ganska lättpromenerade småvägar och stigar. Vi upplevde många härliga samtal  med varandra samt en fascinerande natur med inslag av poesi och konst! Vi var totalt 62 Sweor den 7  och 8 maj

 

 

 

Efter ca 2/3 av promenaden serveras en härlig lunch ute i natuen, av eminenta “kockar” från Luz!

 

Det bjöds på grillspett tillsammans med hemlagade tillbehör samt väl kylda drycker!

 

Skulpturerna med spelmän och dansande par beskriver hur man samlades i byn när Deodato var ung

Skulpturen representerar en av Dedato Santos lärare som bara hade ett ben.

SWEA resa till Monsaraz den 11 april

 

50 glada förväntansfulla Sweor samlades i arla morgonstund vid bussterminalen i Albufeira!
Trots tidig och kylig morgon hördes många glada skratt. Bussen, med chaufför Carlo, anlände i tid och 08.00 var vi alla ombord! Färden genom Portugals vackra landskap var en trevlig tur. Lotta Nordström delade ut ett trevligt Quiz om Portugal till alla Sweor! Gammeldags ”googling” eller modernt googlande…..allt var tillåtet. Kluriga frågor! 
Vårt första studiebesök var väveriet i Reguengos de Monsaraz där Gunilla Possenius tog emot oss och hälsade oss varmt välkomna till hennes hembygd.

 

Färgstarka mattor

 


Färden gick sedan vidare till Iberiska halvöns största keramikcentrum, Sao Pedro do Corval. Vi besökte många krukmakare med mycket vacker keramik. Visst blev det en hel del fat, skålar,koppar etc som köptes och idag finns på plats i många SWEA hem här på Algarve.
Nu var vi alla väldigt hungriga och lunchen på Sem Fim i Telheiro smakade utsökt ! Fantastiska revben och god bacalhau och som alltid en underbar stämning. Lokalen var ett fd olivoljepresseri. Mycket intressant.
Mätta och glada besökte vi fantastiska Mosaraz och dess trevliga butiker.

Dagen i Alentejo avslutades hemma hos Gunilla!

Besök hos Gunilla före avfärd

Vi underhöll också chauffören med SWEA sång med Britta Hesse som allsångsledare och vi blev bjudna på goda dadelbollar av Ann Jonson.
Stämningen på bussen var på topp även på hemresan.
VILKEN DAG!


Ses snart igen!

Vid pennan Gun Persson

Foto Gun Persson

 

SWEA Kaffe på IKEA 1 april

7 pratglada Sweor träffades en stund på IKEA för gemensam fika. Böcker bytte ägare och stämningen var som vanligt på topp!

 

 

Gör om dig – SWEA möte den 20 mars

Vilken dag! Fyra vackra Sweor blev ännu vackrare! Gör om dig …var ett välbesökt möte Två professionella hårfrisörer, en stylist och en makeup artist har under 2 dagar arbetat med att förändra, framhäva och även föryngra

Anita Halldén, Christina Eriksson, Kicki Hagelborg och Monika Andersson.

Sweor, som var intresserade av ”Gör om dig” konceptet skickade in sin  intresseanmälan med motivering samt foto. Kandidaterna valdes ut av våra inbjudna hårfrisörer/stylister!

Dagen före eventet fylldes av klippning, färgning, fön, provning av kläder och massor av skratt tillsammans med de professionella frisörerna Carina Engelin och Ina Ellow.

 

 

På dagen D och det stor eventet samlades 55 Sweor för att bevittna förändringar FÖRE och EFTER och även få lite makeup tips. Dagen var energi fylld och vi var Sweor från hela Algarve kusten, som fick bevittna en ”boardwalk” av fyra ”förvandlade” Sweor i nya frisyrer,vacker make up och nya kläder! Tänk vilken skillnad det kan bli med rätt frisyr, rätta färger och lite smink. Fantastiskt att se!

Efter framträdandet smakade det bra med lunch i salladens tecken! Mycket prat om smink, kläder, frisyrer och färgval blev det och stämningen var, som alltid, på topp!

 

 

FÖRE:

 

EFTER:

Anita, Christina, Kicki och Monika i nya frisyrer och kläder

”Från barnflicka i London till biståndsråd i Afrika”

”Från barnflicka i London till biståndsråd i Afrika”

 

 

Kristina och Barbro        Mingel

 

 

43 Sweor som kom till mingelträffen på Belmar i Lagos den 12 mars fick lyssna till ett spännande och inspirerande föredrag av Kristina Ramstedt som sedan 7 år tillbaka bor i Tavira. Kristina har varit Swea i Singapore och är medlem i SWEA i Algarve sedan starten för 3 år sedan. 

Kristina har arbetat både nationellt och internationellt med HIV/AIDS prevention. Hon berättade om sitt arbete som biståndsråd/regionchef i Zambia med södra Afrika som ansvarsområde. Vi fick höra om svåra utmaningar, motgångar men också glädjeämnen. Kristinas  erfarenhet, kunskap och humor blandades med viktiga budskap från en del av världen, som för de flesta av oss säkert var tämligen okänd.

Kristina berättade om tydliga exempel på konsekvenserna av männens syn på kvinnornas sexualitet. I Sverige kan man ofta vara skyddad från HIV-infektion genom giftermål, medan i Afrika är nästan enda möjligheten att klara sig från smitta att vara ogift, för då måste man inte ha oskyddat sex.

Vi fick höra om maktens betydelse, hur svårt det har varit att få män med makt att använda den till beslut som skulle förändra miljontals människors hälsa. Intressant var också att höra om hövdingarnas oerhörda makt i byarna. Skammen vid en HIV-diagnos, risken för diskriminering, den stora risken att bli lämnad ensam gör att det behövs mycket stora insatser på alla nivåer för att öka testningen. Utan testning kan ingen behandling erbjudas. Detta fick Kristina erfara, flera av hennes kollegor dog i AIDS utan att ha testat sig för HIV. Spännande var också att höra om hennes möten med Sydafrikas f.d. president Jacob Zuma och Zambias första president Kenneth Kaunda.
Avslutningsvis rekommenderade Kristina två böcker. ”Skrik tyst så grannarna inte hör” av Karin Alfredsson om man vill veta mer om livet i Zambia, och Helena Thorfinns ”Innan floden tar oss” för att få en inblick i biståndsarbetet på en ambassad.
Katarina, Åsa och Sophie

Text: Barbro Holgerson/Kristina Ramstedt

Mingelträff i Tavira 19 februari då Kristina Ramstedt berättar

Februarimingel i Tavira

26 Sweor med gäster minglade och lyssnade på Kristina Ramstedt, SWEA sedan starten på Algarvekusten, som berättade om sitt arbete med HIV/Aids prevention både i Sverige och som biståndsråd i södra Afrika. Utmaningarna både i Sverige under 80-90 talet och i södra Afrika under 2000 talet var både lika och olika. Kristina berättade levande om svårigheterna under sin tid som biståndsråd i södra Afrika, där både kultur, religion och stamhövdingarnas påverkan ibland hade starkare inverkan på människornas agerande än regeringars beslut. Korruption var en annan stor utmaning i arbetet. Men också glädjeämnen som t.ex i Botswana där man medvetet arbetade med blivande mödrar och där ingen av barnen föds med HIV som resultat av arbetet och kraftfulla beslut. Kristina berättade också om många intressanta möten med såväl svenska ministrar som afrikanska ledare, bla president Zuma i Sydafrika.

Efter presentationen blev det frågestund med många intressanta frågor runt arbetet både i Sverige och Afrika.

För Er som missade tillfället i Tavira så finns det en ny möjlighet att på marsminglet i Lagos lyssna på Kristina.

Vid pennan/ Barbro Falke-Almgren

 

 

 

SWEA Mingel Belmar den 12 februari

Inga mingel-bilder denna gång……….

Vi var runt 35 Sweor denna tisdag och det hördes tydligt att det var Sweor – mycket prat och härlig energi! Stämningen var hög och vi hade nöjet att träffa helt nya Sweor på dagens mingel. Barbro H och undertecknad berättade om programmet inför våren! Vi har glädjen att få höra ett föredrag av Kristina Ramstedt på nästa mingel 12/2, som varit SWEA i Singapore. Kristina kommer att berätta om sitt arbete med fokus på sin tid som biståndsråd i Zambia med södra Afrika som ansvarsområde. ” Från barnflicka i London till biståndsråd i Afrika” är rubriken på föredraget. Inbjudan skickas inom kort.

Vi slog också ett extraslag för mötet den 20/3 ”Gör om dig”  där stylist och hårfrisör ska förändra fyra Sweor! ”Före och efter” kommer vi alla Sweor att  se den 20 mars i samband med lunch. Inbjudan kommer inom kort!

Barbro Holgersson, en av initiativtagarna till SWEA Algarve, avgår på årsmötet den 14/2 och vi passade på att tacka Barbro för fantastiska år och överlämnade en blomma, som ska påminna henne om alla härliga kvinnor, som numera är SWEA medlemmar i SWEA Portugal!  Tack!

Vid pennan/ Gun Persson

Foto Gun Persson

Porslins- och keramik resa till ”factory outlets” 15/2

SWEA är en fantastisk organisation!

Ett 30-tal Sweor från Algarve åkte till Lissabon med tåg och buss den 14 februari för att deltaga i årsmötet 2019!

Vi installerade oss på Hotel Eurostar i Cascais och deltog i ett väl arrangerat årsmöte med efterföljande middag.

Frukost avnjöts på hotellet den 15 februari och därefter bar det av till tre factory outlets i Caldas da Rainha samt Alcobaça. Stämningen i bussen var på topp och det sjöngs SWEA sånger och det löstes kluriga quiz.

Vi var alla shoppingsugna och det köptes vaser, tallrikar, skålar, konstverk och muggar!

 

Konstverk

Porslin i alla former

Shoppingglada Sweor

Shopping tar mycket energi och när vi kom till den fantastiska byn Óbidos var vi alla hungriga och avnjöt god lunch på de små trevliga restauranterna

Lunch i Obidos

Den historiska staden Óbidos var en väldigt trevlig bekantskap. Vi kände historiens vingslag och härlig atmosfär när vi promenerade genom den pittoreska staden.

Staden är känd för sin ringmur, kastell och den gamla kyrkan samt likören Ginja de Obidos Oppidum som med fördel dricks ur en chokadbägare.

 

 

 

 

 

 

Utflykten närmade sig sitt slut och bussen körde oss till buss/tåg stationen Sete Rios i Lissabon. I samband med att vi väntade på att vår buss/tåg skulle avgå samlades för ytterligare en trevlig stunds samvaro. Två dagars trevliga SWEA aktiviteter sammanfattades och vi var alla mycket nöjda och förberedde oss för hemresa mot Algarve.

 

Vid pennan Gun Persson

Foto Gun Persson

Årsmötet 14 feb 2019

Närmare 90 Sweor samlades på Hotel Eurostar för att närvara vid SWEA Portugals årsmöte och efterföljande middag. Stämningen var god redan från början och salen fylldes snabbt.

Till mötets ordförande valdes Mita Zell, enligt portugisisk lag får det ju inte vara sittande ordförande, som svingade klubban med bravur och punkterna på dagordningen prickades av i god takt. Vår kassör Gunilla Mendes redovisade med all tydlighet ekonomin samt nästa års budget. Medlemmarna ställde några frågor bl a angående vad medlemsavgiften används till och fick svar i form av en överskådlig uppställning som Marie Ahlberg redovisade. En annan fråga gällde hur man kan fånga upp äldre medlemmar som inte längre önskar vara med i föreningen. Medlemsansvarig Kerstin Amnell svarade att hon i de allra flesta fall tar personlig kontakt med dem som väljer att gå ur för att undersöka anledning till utträdet. Medlemsantalet fortsätter att öka.

Den nya styrelsen valdes enhälligt av årsmötet och därefter tackades avgående ledamöter av med vackra blommor eller ett lite minne.

Föreningens ordförande Marie informerade bl a om 2018 års donation till Glada Hudik, och om den HLR-kurs som nu startar i Estoril, inspirerad av motsvarande kurs som sedan tidigare finns på Algarve. Inbjudan till Sweorna i Lissabonområdet gick ut idag, på alla hjärtans dag, dvs 14 februari.

Efter årsmötet blev det gott om tid för mingel och lite läskande bubbel. Det var roligt att se så många Sweor från Algarve deltaga i årsmötet. Den efterlängtade middagen dukades upp i konferenssalen, och hungriga Sweor kunde lägga för sig av morotssoppa, salladsbord, varmrätter och lockande efterrätter.

Det skålades vid borden, information och kontaktuppgifter utbyttes och det hördes många glada skratt innan kvällen avslutades. Sweorna från Algarve hade en lång morgondag att se fram emot med besök på ett antal keramik- och porslinsfabriker norr om Lissabon.

 

Här finns fler bilder från årsmötet och middagen!

_________________________________________________________________________________________________

 

Helwigus Vingård utanför ST Barbara de Nexe

Den 21 och 23 januari besökte 40 Sweor från Algarve en fantastisk vingård belägen på bergsluttningen strax utanför St Barbara de Nexe. Helwig Ehlers och hans fru driver vingården och började plantera druvor 1998 på 1,5 ha av marken kring gården. Kvaliteten blev mycket bra efter första skörd och buteljering. Helwig och hustrun bestämde då, att fortsätta och driva och utveckla sin tillverkning av vin!

Bra beslut var alla vi Sweor överens om! Vi bjöds på en trevlig och ingående genomgång av vinprocessen – från druva till flaska. Helwig berättade på ett mycket trevligt sätt med inslag av humor!

Nu var det dags för vinprovning! Genom underbart landskap med vacker utsikt, gick vi till ”kantinan” där två bord stod uppdukat med salami,  prosciutto, tre sorters ostar, bröd, tyska korvar och olivolja . Vi provade sex olika viner – ett vitt och fem röda viner av olika karaktär och lagringstid. Vi var alla överens om att vinerna var av förstklassig kvalitet och mycket goda.

Stämningen var god och framåt sen- eftermiddagen tackade vi för oss och nu var det shopping av de viner vi ville köpa med oss!
Vilken underbar SWEA dag vi hade!
Vi var alla synnerligen nöjda med besöket!

Vid pennan Gun Persson och Ise Dagrup Strand

SWEA mingel på Belmar 8/1

Premiär för årets första SWEA minglet på Belmar blev en riktig energiinjektion! Vilken start på 2019! Vi var 39 Sweor som minglade och diskuterade allt mellan himmel och jord. Härlig stämning och lite extra krydda var det att många helt nyblivna Sweor kom på sitt första mingel! Härlig mix av erfarna och nya Sweor på Algarve!

Nästa mingel är den 12 februari – två dagar före årsmötet i Lissabon, där jag hoppas att vi blir riktigt många Algarve Sweor! Årsmöte är ju något lite extra!

vid pennan Gun Perssom